Vellykket åpning av golfklubben

Vinnere av Austrått OpenDet uoffisielle programmet for åpningen av golfbanen startet kl. 0900 med en turnering for alle interesserte både nær og fjærn. Turneringen ble spilt som scramble der tolv 2 manns-lag utkjempet kampen om vinnertittelen. Dagen opprant med et flott vær for golfspill og 24 ivrige golfspillere tok beina og køllene fatt.

I nærmere 5 timer pågikk turneringen og der ivrige medlemmer sørget for traktering av spillerne etter hvert som de passerte «matstasjonen». Et flott tiltak som ble satt god pris på av golferne.

dsc_4719Det offisielle programmet startet kl. 1500, og åpnet med at styreleder Johan Uthus ønsket velkommen til alle frammøtte. Styreleder holdt en tale der et historisk tilbakeblikk og dagens situasjon for golfbanen var sentrale punkter. Den dugnadsinnsatsen som har vært lagt ned i golfbanen har en verdi på 4-5 millioner kroner og har vært en formidabel innsats av klubbens entusiaster. Uthus la heller ikke skjul på at den økonomiske situasjonen var en utfordring, men at det var god tro på at det skulle finnes løsninger som bidro til at klubben ville sitte igjen med en gjeld på ca 1 million når spillemidler og andre tiltak fullt ut får gjort sin virkning.

Fru IngerOrdfører Hallgeir Grøntved foretok den offisielle åpningen, men ble tidlig i sin gjerning avbrutt av erverdige Fru Inger til Austrått som beæret åpningen med sin tilstedeværelse. Fru Inger, i kjent stil, kom med noen formanende ord til almuen om at hun hadde lite til overs for bruken av hennes tidligere jordeiendommer til grønne plener med hull. Fruen påpekte likevel at det var kommet henne for øre, at dette var en fritidssyssel for de prominente og hun kunne da til nød godkjenne dette. Men bondetamper og treller fikk la den slags aktiviteter ligge. Hun syntes imidlertid godt om ideen med å ha caddie og til stående applaus ilte hun straks ut for å finne sin «trell».

Da ordføreren fikk igjenordet påpekte han i sin tale at den entusiasme og dugnadsånd som var lagt ned i golfklubben var et nødvendig bidrag for at man i distriktene skulle få ting til å utvikles. Han sa også at golfklubben ville bli et viktig bidrag til de aktiviteter som var under utvikling i Austrått-området, og at Ørland kommune satte pris på den entreprenørånd  som har vist seg bli ivaretatt på Austrått Golfklubb.

dsc_4765Etter sin tale foretok ordføreren åpningen ved å få et «lynkurs» i golf av Norges Golfforbunds representant, klubbutvikler og PRO Petter Hagstrøm. Med et utvist naturtalent traff ordføreren ballen på første prøveslag. Han fikk også innføring i puttingens utfordringer, men hadde ingen problemer med å få ballen i «koppen». Austrått Golfklubb var dermed behørig åpnet.

Etter dette var det flere gjester som gratulerte klubben med åpningen og overrakte gaver. Arnstein Hovde overrakte et kunstglass med en golfer inni som takk for oppdraget med bygging på banen, og Idrettsrådet i Ørland representert ved Ole Kristian Brendøy, ga klubben en flott kakespade og gratulasjoner til idrettslaget, samt ønsket det beste for den nye fasen i golfbanens framtid. Petter Hagstrøm kom med gratulasjoner og rosende ord om hva som hadde blitt gjennomført på Austrått, og den flotte banen som nå sto ferdig bygd opp av enkle midler og en fantastisk dugnadsånd. Styreleder Johan Uthus fikk overlevert en plakett med inskripsjon fra Norges Golfforbund.

Ørland Sparebank har vært en god bidragsyter til klubbens muligheter for realisering. Martin Vatn fortalte om det første besøket fra klubben der de hadde blitt overbevist om at dette var noe å satse på, og hadde som en følge av det ytt lån til oppstarten. Senere hadde det blitt flere besøk fra klubben med henstand om ytterligere tilsagn om lån. Ørland Sparebank har også  bidratt med gavemidler til klubben, som har vært brukt til ballmaskin og gressklipper.

Som en avslutning på det hele, foretok klubbens turneringskomite med god bistand fra ordføreren, utdeling av premier til de 4 beste av de deltakende lagene.

Nr. 1 og vinner ble Klara Uthus, Johan Uthus og Oddvar Pettersen med 37 poeng.
Nr. 2 ble Eva B. Hertzberg og Petter Hagstrøm 37 poeng.
Nr. 3 Karen Beaulieu og John Pedersen med 33 poeng og færre tildelte slag.
Nr. 4 Tom Guttormsen og Tore Kavli med 33 poeng.
Nr. 5 Brit Thronæs og Arnold Kristensen med 31 poeng.
Nr. 6 Paul Beaulieu og Kjell Thronæs med 28 poeng.
Nr. 7 Solfrid og Gudmund Brodersen med 26 poeng.
Nr. 8 Laila Hovde og Kåre Lian Svanem med 25 poeng.
Nr. 9 Sigmund Gjerseth og Hans Øyen med 19 poeng.
Nr. 10 Nancy K. Ervik og Vegard Sumstad med 18 poeng.
Nr. 11 Sonja Hemmingby og Bjarne Oksvold med 16 poeng.

Etter premieutdeling og som en avslutning på dagen ble det servert middag inne i Kulturbrukets kafè. Og så kom regnet!

dsc_4685dsc_4661dsc_4665dsc_4607dsc_4706dsc_4673dsc_4611

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *